Шукати в цьому блозі

суботу, 14 квітня 2012 р.

Pisa – крихітне тосканське містечко з гігантською історією...

Toscana... Якось навіть звучить тепло, літньо та сонячно... І от ми з Катюхою вирішили подарувати самі собі літо на 8-ме березня, та й майнули на вихідні до Тоскани. І ця частинка Італії таки не обділила нас ані сонечком, ані позитивом, ані смачним та, чого правди таїти, пянким вином, ані ароматним хлібом, ані набраними кілограмами)))))
Знайомство з Тосканою почалось з Пізи. Реально крихітне містечко, проте думаю, що я б не знудались і кілька днів погуляти його вуличками та вздовж набережної р. Арно:


Хоча більшість часу ми провели виключно на Piazza dei Miracoli:


Відпочили на новосезонній зеленій зелені поруч мега-відомої башти. Причини її нахилу дотепер не визначені на всі 100 %. Може то так вплинули досліди, котрі проводив на ній Галілей на тему вільного падіння?;-)



От і настав час сієсти, котрий ми вирішили провести з користю:


Такою Піза і залишиться в наших спогадах – колишня потужня морська республіка; місто, котре одного разу було відлучене від церкви; місто, в котрому народились відомі вчені та Нобелівські лауреати; проте неймовірно лагідне та затишне для подорожуючих.

Невгамовним туристам:   В Пізі можна навіть не користуватись міським транспортом, відстані невеликі... Від аеропорту до центру міста від сили пів години пішки (по дорозі є супермаркет практично біля самого аеропорту з усілякими смаколиками).
Medvedyk

2 коментарі: