Шукати в цьому блозі

понеділок, 2 червня 2014 р.

Райські острови... Мальта... Xlendi Bay... Башта Ix-Xlendi...

То було мій срібний ювілей з мандрівками - моя 25 відвідана країна.
Мальтійські острови так рясно всіяні природними пляжами та чудасійними місцями, що було доволі важко визначитись з основним місцем дислокації.
Але, як воно зазвичай у мене трапляється (хто зна яким чином ;-)), мандрівка вдалась на славу!

Подорож була сімейною, тому мальовничий і навдивовижу тихий закуток острова Гозо, колишнє портове містечко - Xlendi Bay, стало для нас ідеальним прихистком.


Чи то через сезон  - кінець вересня (хоча температура і погода були більш ніж просто комфортними), чи то загальна тенденція цього місця - воно практично безлюдне!!! Особисто для мене - то є гігантським плюсом! Раз на день до узбережжя приїжджав автобус з туристами, що затримувались не довше аніж на годинку, і всьоооо...

Щоправда, пляж тут був дещо нетривіальним. Він геть зовсім скелястий, з кам'яними лавочками та окремими спусками у воду.


Вода - прозора з бірюзовим відтінком.


Лишень один мінус, але він же ж і посприяв певно описаному вище гігантському плюсу, - слабенька інфраструктура місцевості. Магазинів - штук п'ять та й то виключно сувенірних, в котрих можна придбати хіба що воду (воду з крану не рекомендують навіть для чаю використовувати), ресторанів - штуки три, розваг (окрім тутешніх історичних та природних красот) - штук нуль. Затееееее.... Є морозиво в Gelateria Granola, що смачніше та дешевше аніж у всіх італійських містах до купи взятих - http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g230155-d2349853-Reviews-Gelateria_Granola-Xlendi_Island_of_Gozo.html

До того ж, замість магазинів, щоранку вулицями Xlendi Bay проїжджає продуктова автівка ;-) То таке кумедне дійство: прокинутись зранечку, купити в машині молоко, овочі, фрукти і т. д., і почати готувати сніданок ;-)


Заміна вечірнім розвагам великих міст - теж є. Це незабутні заходи сонця!


Також за нагоди пропоную саме ввечері перейтись до Вартової Башти Xlendi. Прозвучало як пропозиція від Свідків Єгови. Чур мене.


Ця башта слугувала мальтійцям ще від 1650 року. Підніжжя Башти всіяне виритими вручну соляними ямами.


В сутінках це поєднання виглядає дещо дивно та якось не по-земному...

Остання атракція Xlendi Bay - печери в скелях.


Є два варіанти їх оглянути: перепливши затоку, або ж скориставшись Z-сходинками і нагрянувши в печеру зі "стелі" ;-)


Оскільки з нами була наша матуся-панікер, обидва варіанти не пройшли її face-control. Отож, вдовольнились лишень краєвидами скель, піднявшись вищезгаданими сходинками.

Окрім Xlendi Bay, навіть на мацьонькому о. Гозо є чого поглянути ще. Найдешевший спосіб (найзручніший - взяти машину на прокат, але рух тут ЛІВОСТОРОННІЙ) оглянути острів - автобуси. Квиток на автобус дає право роз'їжджати будь якими з них протягом години.


Victoria - столиця острова. Тут можна закупитись в супермаркеті продуктами (свіжу рибку прям при вас почистять ;-) хехехе), і оглянути кільки історичних соборів.

Gharb - тут розташована відома церква Ta' Pinu (в одному з наступних постів буде детальніше).

Marsalforn - пляжний відпочинок.

Mgarr Ferry - кораблики та пароми до основного острову Мальти, або ж до Голубої Лагуни (в одному з наступних постів буде детальніше).

Qala - тут розташована оборонна батарея.

Ramla Bay - єдиний червонуватий піщаний пляж на острові.

Sannat - маленьке містечко з гарною церквою (в одному з наступних постів буде детальніше).

Santa Lucija - тут розташований Китайський сад Безтурботності.

Xaghra - тут розташовані Мегалітичні храми Ggantija (в одному з наступних постів буде детальніше).

Zebbug - чудове містечко на узбережжі.

Далі буде...

Medvedyk

Немає коментарів:

Дописати коментар