Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 24 жовтня 2014 р.

Дива острова Gozo

Відпустку, проведену на острові Гозо, уся сім'я досі згадує з посмішкою. Каждого дня ми відвідували різні частини острівця. Каждого! Каждого дня! :-D

Одного дня ми майнули до селища Dwejra з найцікавішою, як на мене, природньою "архітектурою" - скелястою аркою Лазурне вікно. На жаль, йому залишилось не довго ;-(
Коли верхівка арки обвалиться, жартівники її планують переназвати Лазурними димарями.

 
 
В будь якому випадку, Dwejra без уваги туристів не залишиться. Адже тут також розташувалось внутрішнє море.


Вважається, що колись то була просто гігантська печера, в котрої з часом "знесло" дах.

Мимоволі виникає питання: чого ж тут все валиться? Ібо історія о. Гозо почалась з пра-прачасів. За 3500 років до нашої ери тут вже розбудовувались (на тисячу років раніше за піраміди в Єгипті!)!


Мегалітичні храми Ggantija вважаються одними з найдревніших рукотворних релігійних споруд (2 місце після месопотамських Gobekli Tepe).


 
З пагорба, що на ньому розташувався комплекс храмів, відкривається масштабний краєвид на Гозо.

 
Десь серед цього краєвиду, на пустирі між двома селищами, на скелястому обриві височіє храм Ta' Pinu. Загалом він схожий на решту храмів Мальтів, розкиданих обидвома островами. Але саме на цьому місці гозитанській жінці явилась Богородиця, і саме цей храм пов'язують зі зціленнями людей, а також виконанням бажань.


Наша матуся теж не втрималась та написала листа, що його лишила в храмі. Йду но попитаю, чи здійснились її бажання ;-)

І каждого дня, каждого! Каждого дня нас всюди супроводжували котиська. Таке враження, що вони на Мальті священні тварини. А що... А я й не проти ;-) 
  



 
 
  Medvedyk

Немає коментарів:

Дописати коментар