Шукати в цьому блозі

вівторок, 26 лютого 2013 р.

Шалений день (Interlaken-Bern-Thun-Oberhofen-Geneve)

Наш четвертий день в Швейцарії  розпочався в Інтерлакені. Село селом, але ми не погребували прогулянкою тихими альпійськими місцинами. Адже Інтрелакен (в перекладі - між озерами, а саме між Тунським та Брієнцським озерами) розташувався практично у підніжжя Юнгфрау - "Вершини Європи" (3454 м.). Ще місто запам'яталось зустріччю з "непересічною", так би мовити ;-), бабулькою, котра півгодини неймовірно гарною англійською розповідала нам історії свого життя і хвалила за нашу жагу подорожей та споглядання природи, на котру більшість просто не звертає уваги.


Наповнивши груди свіжим повітрям, ми рушили в де-факто столицю Швейцарії - Берн. Увесь шлях простягся берегом озера попід горами.


Ще як Іринка побувала в Швейцарії, я здогадувалась, що Берн - то моє місто! За однією з легенд, котру я звісно ж і підтримую, назва міста походить від ведмедя. І тепер ці наймиліші (хе-хе-хе) створіння є повноцінними володарями міста. Вони усюди... Їхні зображення практично на кожному будинку, їхні фігури прикрашають фонтани:

На додачу тут ще й видно найдовшу шоппінг-галерею. Тож навіть в негоду в Берні завжди знадеться чим зайнятись ;-)

Ну й найбільша забава для туристів - то Ведмежі Ями. Звісно ж, хіба це не весело, коли практично в центрі міста берегом річки прогулюються ведмеді?

Повернувся тим місцем, в котрому він всіх мав. І правильно зробив!

Люди, схаменіться!!!! Тваринки живуть ледь не в кам'яних джунглях. І такі вони сумні-сумні були...

Окрім цієї ситуації, котра змогла і потішити, і засмутити, місто видалось надзвичайно милим. Старовиний центр розташувавсь ніби як на півострові, утвореним вигином р. Аари (найдовша річка, що від і до розташована в Швейцарії).

До того ж, осінню не мали змоги в тому переконатись, але ходять чутки, що місто є найквітучішим містом Європи. Як мешканці Нідерландів, мені в то вкрай важко повірити ;-)

Наступна зупинка - Тун, до котрого нам неодноразово довелось вернутись ;-) А містечко виявилось з секретом. У випадку війни саме в ньому мають зібратись швейцарці з півдня і розійтись по горах.

Замок Schloss Thun - символ міста
Прогулянка берегом озера видалась надзвичайно кольоровою!!! Така багата палітра!

Каралєва осені! гиг

Ну й не могли ми не відвідати найгарніший замок на узбережжі озера - Schloss Oberhofen. А чи не краса?


Між тим, ця місцевість була одним з осередків боротьби Швейцарії за незалежність. Маючи ще час до нашого автобуса, ми просто насолоджувались краєвидами. І тепер в нас з Ірчик одне на двох бажання: вернутись до тих місцин в старості, коли вже нікуди не поспішаєш, сісти на лаву і просто дивитись, дихати, думати та тішитись кожній миті.


Наступна частина дня присвячувалась вимушеним переїздам: поїхали в Тун, аби звідти дістатись Інтерлакену, взяти наші речі і майнути на ночівлю до Женеви. Логістика відпочиває :-р

05.11.2012
Medvedyk

Немає коментарів:

Дописати коментар