Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 19 квітня 2013 р.

Helmond - цікавинка Північного Брабанту...

Інколи випадають вихідні, на котрі ми не маєм особливих планів... Тож, доводиться вигадувати щось раптово, аби не сидіти на місці. Щоправда, про відвідини Хелмонда (15 хвилин від Ейндховену) ми вже одного разу задумувались, але люта заметіль нам завадила. Тож великодніх вихідних ми вирішили наздогнати згаєне.

Виявилось, що Хелмонд славиться одразу ж двома замками! 

Розпочали ми з відвідин замку Croy, що розташовується а пригороді Хелмонда - Aarle-Rixtel. Це мацьоньке містечко здивувало нас різномаїттям живності (тут розводять сміснючих мериносів та коників) та якимсь таким справжнім настроєм тихого селища, де все вирощується власноруч, смачнюче та гарне.


Особливо мене потішила отака картина:


По ходу трактор, ораючи землю, надавав пташкам прям таки накритий обідній стіл з підзмених "мешканців". Тож, птахи, як муштровані, сідали гарненько в рядочок за трактором :-)

Замок стрів нас воротами та зобороною відвідувань...


Та варто було обійти замок з іншого боку, як ми побачили, що тепер він використовується в якості готелю!!! Нічогенько собі вигадали ;-)



Зібравшись назад до Хелмонду ми виявились щасливчиками, встигнувши на останній автобус... В Нідерландах потрібно бути обачними з графіком транспорту, особливо у вихідні ;-)

В центрі Хелмонду розташувались кубічні будинки. Впевнена, що більшість вважає їх прерогативою Ротердаму. Проте, саме цих три будиночки були зведені першими в  Нідерландах.


Ну і вже взагалі замороженими, ми швиденько пробіглись до замку в центрі міста. 


Певно саме через погоду замок здався нам похмурим та не привітним, і до того ж знову таки зачиненим.

Але ж не погода створює настрій? Принаймні, не завжди ;-)

29.03.2013
Medvedyk

Немає коментарів:

Дописати коментар