Моя 21 країна - моє 21-ше здивування... Ну й жорстоко ж я помилялась, як думала, що Мадрид - то місто протирічь. Порту - ось де контрасти на кожному кроці. І про них краще не написати, а показати...
Єдине, чого не передаси знимком - то це постійний супровід усіх твоїх думок та розмов коментарями від чайок. Вони справжні володарі Порту!
Історія міста стара як світ (практично в прямому сенсі). І видно ту історію на кожному кроці...
Але складається враження, що мешканці того не цінують, і лишень погіршують ситуацію.
Бо не можу я повірити, що в місті, котре є єдиним законним виробником Портвейну, та й котре є портом на Атлантичному океані, немає коштів взятись за голову і почати зворотній відлік для понищених будівель.
Деякі будівлі та споруди вражають своєю імпозантністю та величністю,
але зовсім поруч них можна віднайти цілковито зруйновані, але тим не менш обжиті, будинки.
Проте, позитивно вражає райдужне різнобарв'я вулиць!
Хоча дахи міста вражають стабільнішою кольоровою гамою ;-)
І, врешті-решт, будьте обачними! Ми лишень ввечері, та й то цілком випадково, допетрали, що тут інший часовий пояс!
Від подруги з Порту, що також працює на нашій програмі, достеменно знаю найсмачніші страви і найкращі ресторанчики, котрими бажаю поділитись з Вами...
Найкраща кав'ярня - "Majestic" - вона звісно не з найдешевших, проте кава вартує приблизно однаково усюди.
Найкраща кондитерська - "Padaria Ribeiro", в котрій ви обов'язково мусите скуштувати:
Bolos De Bacalhau, Pataniscas de Bacalhau (рибні снеки);
Pastel de Chaves (випічка з м'ясцем);
Pastel de Natas (тістечка);
Зі страв:
Francesinha. Ті португальці - генії! Вони вигадали обгортати сиром сендвіч (начинений різними ковбасками та м'ясцем) і заливами його смачнючим соусом! З рецептом приготування ви можете ознайомитись у моєму смаколичному блозі - http://poljusy-smakolyk.blogspot.nl/2013/04/francesinha.html.
Rissois De Carne (типу вареників з м'ясцем)
Bacalhau A'Dilma (тріска)
Chouriso Assado
Рекомендації щодо ресторанчиків маю лише для Matosinhos:
"Don Peixe"
"O Xarroco"
"A Chalandra"
"Lais De Guia"
Смачного Вам перебування в Порто ;-)
14-16.03.2013
Єдине, чого не передаси знимком - то це постійний супровід усіх твоїх думок та розмов коментарями від чайок. Вони справжні володарі Порту!
Історія міста стара як світ (практично в прямому сенсі). І видно ту історію на кожному кроці...
Але складається враження, що мешканці того не цінують, і лишень погіршують ситуацію.
Бо не можу я повірити, що в місті, котре є єдиним законним виробником Портвейну, та й котре є портом на Атлантичному океані, немає коштів взятись за голову і почати зворотній відлік для понищених будівель.
Деякі будівлі та споруди вражають своєю імпозантністю та величністю,
Igreja de Santo Ildefonso |
Найгарніша церква Порту - Igreja de Santa Clara |
Собор-фортеця... Отаке-от незвичне поєднання... Суміш кількості стилів у цьому ансамблі зашкалює! |
Міст Luis I, спроектований учнем та компаньйоном Г. Ейфеля |
але зовсім поруч них можна віднайти цілковито зруйновані, але тим не менш обжиті, будинки.
Отак і живуть... |
Тиняючись в пошуках цікавинок, ми натрапили на церкву, котру обжили безхатченки |
Проте, позитивно вражає райдужне різнобарв'я вулиць!
особливо вздовж набережної Дору:
Сонце додає усьому барв!!! |
Хоча дахи міста вражають стабільнішою кольоровою гамою ;-)
А оце вже краєвид зі сторони містечка Vila Nova De Gaia... До того ж усі ближні дахи належать численим виносховищам виробників портвейну |
Ще одна цікавинка Порту - то, звісно ж, океан! Усією береговою лінією від міста до Атлантичного розташувалась купа рибалок. Та океан був не в гуморі, і жодного рибалку зі здобиччю ми не зауважили...
А ця злосна чувіха мене просто потішила :-)
І, врешті-решт, будьте обачними! Ми лишень ввечері, та й то цілком випадково, допетрали, що тут інший часовий пояс!
Вечір ретушує усі недоліки... |
Подорожнім:
Від подруги з Порту, що також працює на нашій програмі, достеменно знаю найсмачніші страви і найкращі ресторанчики, котрими бажаю поділитись з Вами...
Найкраща кав'ярня - "Majestic" - вона звісно не з найдешевших, проте кава вартує приблизно однаково усюди.
Найкраща кондитерська - "Padaria Ribeiro", в котрій ви обов'язково мусите скуштувати:
Bolos De Bacalhau, Pataniscas de Bacalhau (рибні снеки);
Pastel de Chaves (випічка з м'ясцем);
Pastel de Natas (тістечка);
Зі страв:
Francesinha. Ті португальці - генії! Вони вигадали обгортати сиром сендвіч (начинений різними ковбасками та м'ясцем) і заливами його смачнючим соусом! З рецептом приготування ви можете ознайомитись у моєму смаколичному блозі - http://poljusy-smakolyk.blogspot.nl/2013/04/francesinha.html.
Rissois De Carne (типу вареників з м'ясцем)
Bacalhau A'Dilma (тріска)
Chouriso Assado
Рекомендації щодо ресторанчиків маю лише для Matosinhos:
"Don Peixe"
"O Xarroco"
"A Chalandra"
"Lais De Guia"
Смачного Вам перебування в Порто ;-)
14-16.03.2013
Medvedyk
Немає коментарів:
Дописати коментар