Шукати в цьому блозі

понеділок, 15 жовтня 2012 р.

А яким Antwerpen подобається вам?

Щось я вже поїхала по другому колу. Я маю на увазі міста Європи ;-) Хоча й не наміренно... Відвідини Антверпену були від нема чого робити... Зате мені вдалось побачити два цілком різних міста:



І, на диво, різдвяно-вечірній Антверпен я вподобала собі більше. Не лише більше, аніж його літній варіант, але й навіть більш аніж Брюссель. Тільки не подумайте, що причиною цього стало звання світового центру з обробки найкращих друзів дівчат.... Діамантів ;-) Ну і звісно ж не звання другого по величині, опісля Роттердаму, порту Європи.




Як ото вже можна зауважити, місто розташоване на ріці (р. Шельда). Але в місті немає жодного мосту!!! Замість них використовуються підземні тунелі, котрі на мене склали не надто позитивне враження.


Хоча позитивні людішки влаштовують собі вело- та ролико- забіги в тих тунелях. 

Усе місто просочене легендами. Раптово на вулиці можна натикнутись на доволі міцне рукостискання. Проте, ця долоня аж ніяк не дружня, а належить злюці-велетню Антигону. Вірніше, належала йому... Тепер же ж вона лише слугує символом та уособлює назву міста. 


Але то не єдений легендарний велетень. І досі існує ще один велетень-жартівник Довгий Ваппер. Хммм.... Цікаво звідки це в Бельгії стільки тих велетнів наплодилось??? Чи не від добрих сусідів голандців? ;-)


Ваппер і досі жартує, особливо над пяничками (ну нас це не злякало :-р). Цьому велетню пощастило, і його увіковічнено "повністю" на площі перед замком Стен (в перекладі з фламандської Замок Замок - ото атажглі)))) ).


Тож, місто теж має чим здивувати мандрівників. Дивуймося!!!

Medvedyk

Немає коментарів:

Дописати коментар