Шукати в цьому блозі

неділю, 22 липня 2012 р.

Левен - маленький бельгійський сюрприз!

Життя вміє робити неочікувані сюрпризи. З рок-фесту (poljusy.blogspot.com/2012/07/rock-werchter-rock.html) ми їхали в Левен виключно задля закупок хавчика (оскільки з Werchter в Leuven завдяки відмінній організації щоп'ять хвилин відправлялись безкоштовнгі автобуси), а виявилось, що місто приязне, затишне і таке-таке, щоб все було гарно :-) Ми офігіли, як повиділи настільки елегантну площу з міською ратушею!!!  


І за час прогулянки враження лише примножувалось... То ж тре так!


Звісно, якщо брати картину в загальному - то місто класичне для Бельгії, але ефект несподіванки зробив своє діло. А містечко, насправді, виявилось університетським центром Бельгії. І логічно, що в такому випадку, центарльна бібліотека міста займає також почесне місце в Левені. И на перший погляд вона досконала, правда ж?







Якби не одне "Огооооо". На цій гарнющій площі якогось дива було споруджено отке-от... Язик не повертається назвати це пам'яткою культури. І тим не менш, знову ж таки місто нас здивувало:
До чого то тут????? Хто знає - зголосіться :-)


І останнім сюрпризом був смачний обід. Хоча, правду кажучи, нам сподобалась лише зупа з купою смачнючого духм'яного хліба (в Голандії такий фіг знайдеш:-((( він тут як паралон). Але, щось мені підказує, що якби ми ненажерлись того хліба, то другі страви теж зацінили б ;-)

Національна бельгійська страва - м'ясні кУльки в томатному соусі з картопляними крокетами 

Подорожуючим:

Раджу всім, хто відвідуватиме відомий Л'єж, відвідати і маловідомий Левен (півгодини їзди електричкою).

Medvedyk

2 коментарі: