Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 25 січня 2013 р.

Королівське підкорення вершини Рігі, Швейцарія

Крокуючи, йдучи, плазом чи навкарачки... Ну але потягом, котрий входить в список безкоштовних для СвіссПасу (про котрий вже писала - http://poljusy.blogspot.nl/2013/01/blog-post.html), я ще вершини не підкорювала. В Швейцарії й те можливо! Отож, в містечку Arth-Goldau ми завантажились, і потяг рушив...


 Але й такий комфортний підйом додав адреналіну в нашій крові. Трохи то є важко сидіти спокійно, коли потяг тягеньтся під крутезним кутом ген-ген за виднокрай. Проте краєвиди нас супроводжували запаморочливі!


Але то ми ще не відали що нас чекає на вершині Рігі (1797 м.). В одну сторону глянеш - озера та міста.


В іншу - Альпи.


Технічно, г. Рігі не належить Альпам, а - Швейцарському плато.

Для спуску ми вирішили скористатись канаткою від Rigi Kaltbad до Weggis - то була ще та атракція. Переїжджаючи кожний з опорних стовпів наша кабінка на долі секунд опинялась в процесі вільного падіння, котрий щоразу супроводжувався зойками усіх пасажирів від мала до велика :-)

Дякуючи захисту гори, у підніжжя котрої вмостився Веггіс, місто в прямому змісті процвітає! Здається, що осінь не торкнулась численних південних рослин. А в поєднанні з бірюзовим Фірвальдштетським озером (язик зламати можна) та Альпами довкола - кращої рекреаційної зони годі й шукати.


Але ось вже й наш пароплав до Люцерну... Рушаймо!
 

03.11.2012
Medvedyk

Немає коментарів:

Дописати коментар