Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 1 лютого 2013 р.

Рейнський водоспад - бережіть своє серце!!!

Дістатись водоспаду можливо кількома шляхами. Особисто ми доїхали потягом до Neuhausen, звідки до водоспаду відправились пішки. І жодного разу не пошкодували про це! Адже пейзажі вздовж Рейну були не просто мальовничими:


На жаль, на знимках неможливо впізнати той лагідно блакитний колір води, котрий нам довелось повидіти. Саме такий колір уявляєш собі думаючи про які-небудь райські куточки планети.


Отака приємна прогулянка привела нас до найбільш повноводного водоспаду в Європі. І знову ж своїм виникненням він завдячує льодовиковому періоду, під час котрого ота обмандрована нами частина Швейцарії була вкрита льодовиками. І нинішнього вигляду водоспад набув 17 тисяч!!!! років тому. 

Направду, на перший погляд водоспад не справив на мене враження. Адже ж ми малюєм собі в уяві всі водоспади височезними, прихованими посеред яких-небудь скель та лісів. А цей - зовсім невисочкий...


Але місця для його оглядин настільки прораховані, що поволі це місце стає одним із найпам'ятніших! До прикладу, на попередній знимці, щоправда сильно пригледівшись, але таки можна розрізнити білі сходинки на вершину скелі посеред водоспаду. Так от, ви маєте нагоду туди потрапити, скориставшись човном! Щоправда, осінню така атракція не пропонується. Хоча я зовсім не впевнена чи наважилася б на таку "екскурсію" ;-)

Адже були й інші неймовірні місцини для знайомства з водоспадом:


І отут вже розумієш міць цього водяного потоку!!! Він гіпнотизує! Ти можеш просто дивитись на ці бурхливі води і відчувати себе без причини щасливою :-D 

А коли, пройшовши крізь скелю, опиняєшся на платформі, що нависає ледь не над самим епіцентром подій, то ніц не лишається окрім як...


...сміятись, хихотіти, гигикати та заходитись реготом. І хочеш-не хочеш, а таки мусиш погодитись з Е. Меріке: "О, Мандрівник, будь обережний і тримай своє серце міцно в руках - Я майже втратив своє від радості споглядання потужної гри струменів, що падають та розбивають поверхню води".

04.11.2012
Medvedyk

Немає коментарів:

Дописати коментар