Шукати в цьому блозі

четвер, 29 листопада 2012 р.

Darmstadt - місто наук.

Не скелями єдиними славиться федеральна земля Гессен. Тож було б помилкою не відвідати Дармштадт. Хоча, кожен відвідав його з різними цілями... Усі Заповзяті пішли знову ж таки на climbing в зал:


А Непосидючі - в місто. Дармштадт видався мені неоднорідним: крихітна старовина частина міста оточена модерновими будівлями. Особливо радила б за нагоди відвідати парк Herrngarten - один з найстаріших і прям в центрі міста :-) 


На жаль, то вже був майже "не сезон", тож ми не змогли сповна насолодитись різномаїттям кольорів. Але парк всерівно зоставив по собі лише райдужні спогади.



Такі ж райдужні, як і почесні мешканці парку:



Як помандрувати в протилежну сторону (кілька кілометрів на південь від Дармштадта), то мали б втрапити в царство зовсім протилежних емоцій - замок Франкенштайн (Frankenstein). Так-так, саме він надихнув Мері Шеллі на написання роману. 





А мені замок видався позитивненьким ;-) Шкода лишень, що виглядає він недоглянутим, напівзруйнованим і нікому не потрібним. 


Хоча, раз на рік за нього таки згадують - щорічно тут проводиться масове святкування Halloween. 

Підготовка до Halloween почалась за місяць до...

Мене Дармштадт ще раз переконав в тому, що не обов'язково подорожувати лише містами з топ туристичного списку. Цікавинки оточуюсь нас зусібіч!!!

Мандрівникам:
Дармштадт знаходиться порівняно недалеко від Франкфуртського аеропорту, або ж залізниця вам в поміч!;-)
Medvedyk

Немає коментарів:

Дописати коментар